De Ford Mustang moet optisch kleiner worden. Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie, die volgend jaar zijn opwachting maakt, hebben de ontwerpers de boodschap ‘minder is meer’ meegekregen.

Dat minder moeten we echter niet letterlijk nemen. De nieuwe Mustang zal dezelfde afmetingen hebben als het huidige model, alleen moet de auto kleiner ogen. Dat zal zeker het geval zijn wanneer de Mustang naast zijn concurrenten staat, want die nemen juist in omvang toe. De Dodge Challenger is bijvoorbeeld vijf centimeter breder en maar liefst 25 centimeter langer dan de Mustang.

Hoewel de prijs ongetwijfeld ook niet omlaag zal gaan en kopers van een nieuwe Mustang dus in feite minder voor hun geld krijgen, gelooft Ford heilig in de strategie. De Amerikaanse autoconsument gaat namelijk niet meer voor groot, groter, grootst. Ford denkt dat bij de muscle cars dezelfde trend zal zijn te bespeuren als bij de SUV’s, waar juist de kleinere modellen steeds meer in trek raken. De verkoop van de nieuwe Mustang gaat in de Verenigde Staten deze zomer van start.