De Cadillac roadster XLR krijgt een subtiele facelift. Het 2009-model verschijnt volgende maand al op de Amerikaanse markt. Voorlopig zijn twee modellen verkrijgbaar.

Moederbedrijf General Motors (GM) heeft een afbeelding van de aangepaste auto vrijgegeven. Hierop zijn enkele uiterlijke wijzigingen te zien. Zo heeft de motorkap van de XLR, net als voorheen bij de XLR-V, in het midden de verhoogde power bulge, zeg maar een omgekeerde V-vorm. Zowel voor- als achterkant zijn enigszins aangepast, met onder meer nieuwe mistlampen en grille. Daarnaast krijgt de 2009-editie een andere uitlaat en negenspaaks 18 inch velgen. Oplettende lezers zullen zien dat het ontwerp op de nieuwe Cadillac CTS sedan is geënt.

Ook de binnenkant wordt subtiel aangepakt. De belangrijkste wijziging is het herziene instrumentenpaneel met nieuw Alcantara leder. Daarnaast komt er een Bluetooth aansluiting.

Als de Cadillac XLR volgende maand bij de Amerikaanse dealers staat, is er keuze uit twee modellen. Het Platium-model is uitgerust met de Northstar-motor van GM, een 4,6 liter V8. Deze levert 320 pk. Het model XLR-V krijgt een supercharged V8-motor van 4,4 liter, goed voor 443 pk.