Er heerst een ware faceliftdrift bij Mercedes. Nadat eerder dit jaar de A-, B-, G-, M-, SL- en CLS-klasse een make-over kregen is het nu de beurt aan de R-Klasse. Net als bij die andere modellen zijn de wijzigingen subtiel.

De lamellen in de grille van de 2008 R-Klasse zijn zwart van kleur. Eigenlijk is dat de belangrijkste wijziging aan de buitenzijde. Binnenin vinden we een nieuw stuur dat is afgewerkt met chromen details en leer.

Voortaan krijgt iedere R-Klasse standaard het Pre-Safe-systeem, dat preventieve bescherming biedt aan inzittenden bij een dreigend ongeval. Ook hebben alle audiosystemen vanaf nu een kleurenscherm en levert Mercedes voortaan een nieuw telematica-systeem op de R-Klasse.

De R-Klasse, die volgens Mercedes een nieuw segment onder de noemer Grand Tourer creëerde, heeft ook meteen een aanbieding in petto. De zogenaamde Grand Edition is standaard voorzien van navigatie/infotainmant-systeem, parkeerhulp en metallic lak. Het klantvoordeel is 4.083 euro en daardoor is de R280 Grand Edition leverbaar vanaf 70.884 euro.