Nadat eerder de reguliere Cadillac XLR zich al in zijn nieuwe gedaante presenteerde, toont het Amerikaanse merk nu ook de vernieuwde extra sportieve V-uitvoering van de roadster. De XLR-V verschijnt dit najaar in de showrooms.

Het valt te betwijfelen dat de vernieuwingen van de slecht draaiende Cadillac XLR opeens een verkooptopper maken. In Europa richt het merk alle pijlen op de V-serie.

Uiteraard komt het uiterlijk van de Cadillac XLR-V in grote lijnen overeen met dat van de XLR. En die vertoont weer grote gelijkenis met de nieuwe CTS sinds de recente facelift. Een logische keuze, aangezien de CTS het wel relatief goed doet. Herkenningspunten zijn onder meer de nieuwe mistlampen en de tweedelige grille die in de voorbumper overgaat. Daarnaast heeft de XLR-V nieuwe luchtinlaten aan de zijkant gekregen. Dat geeft de auto extra uitstraling en de motor extra ademruimte.

De Cadillac XLR-V is voorzien van een 443 pk sterke 4,4-liter supercharged V8-motor. Ook in het interieur zijn sportieve accenten aangebracht, zoals de chromen omlijsting van het instrumentarium. Cadillac omschrijft deze zelfs als Bermuda-accenten, maar waarschijnlijk bedoelen ze daarmee niet dat ze de XLR als een zinkend schip beschouwen.