Pininfarina experimenteert reeds volop met eigen, elektrische modellen, maar daarnaast blijft de Italiaanse carrosseriebouwer ook gewoon doen waar het altijd al goed in is geweest. Inderdaad, het bouwen van carrosserieën. De Hyperion wordt gebaseerd op de Rolls-Royce Drophead Coupe.

Pininfarina bouwt het exclusieve koetswerk voor een klant die met de Hyperion wil pronken op het Pebble Beach Concours in augustus. Het prestigieuze auto-evenement in Californië bestaat sinds 1950 en is het podium geweest voor talloze bijzondere onthullingen. De Hyperion van Pininfarina is daarop geen uitzondering.

De Hyperion, waarmee Pininfarina een eerbetoon wil brengen aan vooroorlogse auto’s, is een soortgelijk project als de P4/5. Ook van die auto, op basis van de Ferrari Enzo, werd slechts één exemplaar gemaakt voor een steenrijke klant.

Vreemd genoeg is de naam van de koper van Hyperion niet bekend. Terwijl hij wel heeft aangegeven dat hij voor de Rolls-Royce Drophead Coupe heeft gekozen, omdat die auto met geen enkele huidige auto is te vergelijken. Zowel qua stijl, grootte als allure. Dus niet echt een auto om lekker anoniem in rond te rijden.