De Infiniti FX maakte op de Autosalon in Genève zijn werelddebuut, toen lag er een dikke V8 onder de motorkap. Niet echt een motor die voor de Europese markt veel handen op elkaar krijgt, vandaar dat het Japanse luxemerk ook een V6 gaat aanbieden.

Infiniti presenteert een 3.7 V6 voor de FX, en da’s ook niet echt een stakker met z’n 320 pk. Een zeventraps automaat is standaard gekoppeld aan deze motor, en moet zorgen voor een ‘gunstig’ brandstofverbruik. Helaas geeft Infiniti geen cijfers op, net zo min als van de prestaties .

Infiniti begint binnenkort in Europa met de verkoop van auto’s, nadat het merk zich voorstelde aan het publiek in Genève. In Amerika is Infiniti al langer actief, maar om ook hier voet aan de grond te krijgen debuteerde de nieuwe SUV FX50 in Europa. Onder de motorkap lag een 5.0 V8 met 390 pk, een beetje te veel van het goede voor de gemiddelde Europese koper.

Infiniti verwacht dat 80% van alle verkochte FX-en in Europa de V6 aan boord zal hebben. Samen met de V8 staat de FX37 in oktober in de showroom. Later dan in Amerika, daar kunnen ze de SUV in juni al bij de dealer bewonderen.