Suzuki heeft in New York de Kizashi 3 onthuld, een conceptcar voor een model in het D-segment. In tegenstelling tot de Kizashi 1 en 2 staat dit model redelijk dicht bij de uiteindelijke productieversie.

Dat betekent niet dat we hem morgen al op de weg kunnen verwachten, want hij staat pas voor 2010 op stapel. De Kizashi 3 is een stoere conceptauto, die wat trekjes van Duitse sedans heeft, maar zeker evenwichtig is vormgegeven. Het dikke uiterlijk wordt extra benadrukt door de gigantische 21 inch wielen.

De conceptauto is 4,65 lang en 1,90 breed en uitgevoerd in speciaal ‘Kizashi-silver’, waardoor de lijnen van het model extra benadrukt worden volgens Suzuki. De motor die in dit conceptmodel ligt is een volledig nieuwe 3.6 V6, die opvalt vanwege z’n compacte bouw en lichte gewicht. De 300 pk die het blok levert wordt via vierwielaandrijving op de weg gezet. De zesversnellingsautomaat zorgt voor de overbrenging.

Zoals gezegd zal het nog zeker tot 2010 duren voordat het model productierijp is. Wanneer het model in Europa leverbaar wordt is nog niet bekend.