De reis die de Dodge Journey aflegt naar de Nederlandse showroom is een moeizame. Na enige vertraging lijkt het er dan toch van te komen. De eerste prijzen zijn in ieder geval bekend.

De Dodge Journey heeft een instapprijs van 26.800 euro, voor de 2.0 SE. Helaas is dat meteen de enige prijs die bekend is van de benzine-uitvoeringen, over de rest is de importeur nog in onderhandeling. Wat de 2.7 V6 gaat kosten weten we dus nog niet. Ook de uitrustingsspecificaties zijn nog een punt van onderhandeling.

De prijzen van de dieseluitvoeringen zijn al wel bekend. Er is maar één dieselmotor, de 2.0 CRD met 140 pk, vekrijgbaar vanaf 31.200 euro. De duurdere SXT en R/T uitvoeringen kosten 34.7000 en 41.350 euro. Daarnaast er is een automaat met dubbele koppeling beschikbaar, vanaf 33.600 euro.

De eerste foto’s van de Dodge Journey werden vorig jaar augustus al vrijgegeven. De aanlooptijd naar de showroom werd vertraagd door klachten van de Europese importeurs over het dashboard, dat kwalitatief onder de maat was waarna Dodge verbeteringen aanbracht. De Journey is de feitelijke opvolger van de Chrysler Voyager, omdat de nieuwe alleen nog maar als ‘Grand’ verkrijgbaar is. De voornaamste concurrenten van de vijfdeurs crossover zijn de Ford S-Max en Mitsubishi Grandis.