Aston Martin heeft de V8 Vantage een kleine upgrade gegeven en er een nieuwe motor in gehangen. De oude 4.3 V8 is vervangen door een nieuwe en sterkere 4.7 V8. Andere wijzigingen zijn een vernieuwde versnellingsbak en middenconsole.

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de komst van de volledig nieuwe motor. Om nog een beetje mee te kunnen doen op de Autobahn is 400 pk toch wel het minimum, vandaar dat de 4.3 V8 met 385 pk is vervangen door een 4.7 V8 met 426 pk. Het koppel nam toe tot 470 Nm en de prestaties zijn uiteraard verbeterd. 0-100 Km/u gaat voortaan in 4,7 seconden en de topsnelheid ligt op 288 km/u.

Prettige bijkomstigheid is de reductie van zowel het verbruik als de CO2-uitstoot met 13 procent. Het Engelse merk heeft ook de versnellingsbak een upgrade gegeven. De koppeling en het vliegwiel zijn verbeterd en de bak als geheel is lichter geworden. Op optisch gebied zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en een nieuwe middenconsole.

De klant kan voortaan ook een sportpakket bestellen, waarbij het onderstel nog een tandje straffer staat afgesteld. In de herfst is de vernieuwde V8 als coupe of roadster te bestellen. De vernieuwde prijzen zijn nog niet bekend.