MG is dood, leve MG! Het illustere Britse merk wordt door de Chinese eigenaar Nanjing Automobile Corporation serieus nieuw leven ingeblazen en zou zelfs uit de Britse fabriek in Longbridge gaan rollen. Het Britse Autoexpress toonde deze tekeningen van de nieuweling.

De auto, die als concurrent van Astra, Golf en consorten mag worden beschouwd, komt eerst in China op de markt. De Europese versie verschilt behoorlijk van de Chinese, zowel uiterlijk als waarschijnlijk ook ondersteltechnisch. Onder de kap van de sportief getinte vijfdeurs hatchback komt een turbogestookte versie van de aloude Rover K-Series te liggen met vermogens van 120 en 160 pk. Een sportief topmodel moet het tot 200 pk schoppen.

Technisch is de auto gebaseerd op de eerder gepresenteerde Chinese Roewe 550 – een model dat er ook al uitziet aslof hij zo op de Europese markt kan worden gebracht. Hetzelfde geldt voor deze ZS. Of die naam wordt gekozen is niet duidelijk, wel zou een aanduiding voor de hand liggen die met een Z begint. Samen met de eerder aangekondigde productie van de tweezits roadster TF lijkt MG een aardig nieuw leven te kunnen beginnen.