Voorgaande jaren stond hij steevast in de top 3. Nu is ‘ie dan gekozen op nummer 1, als Executive Car of the Year 2008: de Mercedes-Benz S-Klasse. Luxe, uitstraling en state-of-the-art technologie maken hem tot de meest gewaardeerde auto voor topbestuurders.

De Mercedes S-klasse is al de best verkopende auto in het topsegment en nu ook de meest gewaardeerde. Kantje boord versloeg de directieauto de Maserati Quattroporte in de verkiezing Executive Car of the Year 2008 van zakenblad FEM. De Audi A8, winnaar in 2005 en 2007, eindigde op de derde plaats.

De stemmers roemen de Mercedes-Benz S om zijn luxe, uitrusting en uitstraling. Dat maakt de premiumcar tot ‘ultieme rijdersauto’, aldus een van de kiezers. De technische snufjes zijn ‘state-of-the-art’, zo luidt een ander commentaar. Als voorbeeld wordt verwezen naar de Night View Assist infraroodcamera, waarmee in het donker weggebruikers als voetgangers worden gedetecteerd. De auto met 5,5 liter V8-motor is vanaf 2009 ook als hybride verkrijgbaar.

De online verkiezing op www.executivecaroftheyear.nl bood stemmers de keuze uit dertig auto’s uit het E- en F-segment, plus enkele luxe SUV’s. Opvallende stijgers zijn de vernieuwde Audi A6 (van de negende naar de vierde plaats) en BMW 7-serie (van 17 naar 6). De Volvo S80 daalde van plaats 5 naar 9. De top 6 bestaat bijna geheel uit Duitse auto’s, alleen op de vijfde plaats vinden we de Jaguar XF. Het Britse merk is ook op de tiende plaats vertegenwoordigd met de XJ8.