Op de Essen Motor Show toont Volkswagen speciale uitvoeringen van de Eos en Scirocco. De zwart-wit auto’s zijn het visitekaartje van Volkswagen Individual, het personaliseringsprogramma van de autobouwer.

Van de Volkswagen Scirocco ‘Collectors Edition’ verschijnen, zoals de naam al suggereert, een beperkt aantal exemplaren. Honderd om precies te zijn, en de kopers krijgen als bewijs een speciale oorkonde. De productie start begin 2009. De Collectors Edition is gespoten in Onyx White lak en de 19 inch wielen in gepolijst Lugano lichtmetaal. Wit komt ook terug in de stoelzittingen, middenarmsteun en sierlijsten. De rest van het interieur is zwart van kleur.

Bij de Volkswagen Eos ‘White Night’ komt de zwart-wit look nog sterker tot uitdrukking. Dat komt omdat de carrosserie Candy White is maar het inklapbare dak zwart. De kleur van de hardtop geeft de illusie, vooral van een afstandje, dat het om een softtop gaat. Ook enkele onderdelen zijn zwart, bijvoorbeeld de achterkant van de buitenspiegels en de donker chromen grille-omlijsting. In het interieur zijn zwart nappaleer en witte sierlijsten aangebracht.

Er is nog geen beslissing genomen of de White Night in productie wordt genomen maar er is zeker een markt voor. Immers, vaak klagen eigenaren van een coupé cabriolet dat niet direct zichtbaar is dat het om een auto met vouwdak gaat. Dat probleem is bij de Eos ‘White Night’ ondervangen doordat het zwarte dak de auto een klassieke cabrio-uitstraling geeft.

De Essen Motor Show gaat vandaag van start en duurt tot en met volgend weekend, 7 december. Naast fabrikantenstands zijn er veel tuners aanwezig. Zo toont Rieger een getunede Volkswagen Scirocco met schaardeur.