Op de Salon van Parijs heeft het Duitse tijdschrift Auto Bild de jaarlijkse Design Awards overhandigd. Het merendeel van de prijzen gaat echter weer gewoon terug naar Duitsland. Net als de voorgaande twee edities was Audi de grote winnaar.

De Audi A4 werd uitgeroepen tot mooiste auto van het jaar en zegevierde tevens in de categorie ‘sedans en combi’s’. Hoewel de auto nog niet eens officieel verkrijgbaar is, eindigde de Audi Q5 op derde plaats in het algemeen klassement. De kleinere broer van de Q7 won wel zijn klasse voor ‘terreinwagens en SUV’s’. In de categorie ‘kleine en compacte auto’s’ won de Audi A3 en bij de ‘studiemodellen en conceptcars’ ging de Audi A1 met de overwinning aan de haal. Bij de ‘sportauto’s en coupé’s’ zegevierde de Volkswagen Scirocco.

De Auto Bild Design Awards worden jaarlijks uitgereikte aan de mooiste modellen volgens de lezers van het blad. Dit jaar brachten meer dan 42.000 lezers van het blad hun stem uit. De Audi A4 treedt in de voetsporen van de Audi TT en de Audi R8 die de titel in respectievelijk 2006 en 2007 wonnen. Blijkbaar wordt Auto Bild goed gelezen in Ingolstadt en omgeving.