De Volkswagen Passat CC krijgt er een nieuwe uitvoering bij. De 1,8-liter benzinemotor wordt voortaan ook geleverd in combinatie met een zeventraps DSG-transmissie. Tegelijkertijd meldt Volkswagen vol trots dat alle TDI-uitvoeringen van de vierdeurs coupé reeds voldoen aan de Euro 5-emissienorm.

De Euro 5-emissienorm voor dieselauto’s wordt pas in september 2009 van kracht. Dieselmotoren mogen dan nog minder stikstofoxiden en fijnstof uitstoten. Door verbeterde efficiency van de motoren en het standaard roetfilter blijft Volkswagen nu al onder de nieuwe limieten. Volkswagen heeft in Nederland al bijna 1.000 exemplaren van de Passat CC verkocht, waarvan 96 procent met een groen energielabel.

Ook de nieuwe uitvoering met de 1.8 TSI benzinemotor heeft een groen label toegekend gekregen. Dankzij het B-label en de bijbehorende milieubonus blijft de prijs van de nieuwe uitvoering net onder de veertig mille. De Passat CC 1.8 TSI met zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling staat voor 39.995 euro op de prijslijst. De handgeschakelde versie is er vanaf 36.990 euro.