Audi heeft de prijs bekendgemaakt van de nieuwe A6 Allroad. Van de Limousine en Avant waren de prijzen al eerder onthuld, maar op de Allroad was het nog even wachten. Dat was de moeite waard, want de A6 Allroad is een paar duizend euro voordeliger dan zijn voorganger.

Moest er voorheen nog meer dan 70 mille worden betaald voor een Audi A6 Allroad, nu staat de alleskunner al klaar vanaf 67.820 euro. Het gamma van de nieuwe A6 Allroad start met de 190 pk sterke 2,7-liter TDI, uiteraard met quattro-aandrijving. Ook de handgeschakelde uitvoering met 240 pk sterke 3,0-liter TDI zit nog onder de prijs van het vorige model. Deze versie met zesversnellingsbak kost 69.500 euro. Wie kiest voor de zestraps automatische Tiptronic transmissie is 72.500 euro kwijt.

Voor de Audi A6 Allroad staan ook twee benzinemotoren ter beschikking. Ten eerste een 290 pk sterke 3,0-liter TFSI. Deze krachtbron is uitgerust met een turbo en een compressor en leverbaar vanaf 71.400 euro. De tweede benzine-uitvoering is met een vanafprijs van 95.980 euro een stuk duurder, maar is dan ook uitgerust met een 350 pk sterke 4,2-liter V8 krachtbron.

De Audi A6 Allroad is ook leverbaar met een Pro Line pakket. Voor 4.200 euro extra wordt de auto dan uitgerust met onder meer MMI navigatiesysteem, multifunctioneel stuurwiel, volautomatische airconditioning, Parking System Plus, lichtpakket, bandenspanningscontrolesysteem en xenon verlichting. Ook de automatische transmissie is bij de prijs inbegrepen.