Ferrari heeft de prijs van de California onthuld. Het nieuwe model gaat in Nederland een slordige 246.980 euro kosten. Vroege vogels kunnen de eerste exemplaren vanaf maart volgend jaar komen ophalen bij de Nederlandse dealers Munsterhuis en Kroymans.

De Ferrari California is dus ongeveer even duur als de F430, die leverbaar is vanaf 243.541 euro. Toch verwacht het Italiaanse merk niet dat de twee modellen in elkaars vaarwater zullen zitten. Waar de F430 echt gericht is op puristische autoliefhebbers, moet de California namelijk een bredere doelgroep aanspreken. De California is wat praktischer van aard, er kan zelfs een kinderzitje worden gemonteerd op de twee noodzitplaatsen achterin. Verder is de California in tegenstelling tot de F430 ook leverbaar met zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling. Wie toch liever zelf schakelt, kan kiezen voor de handgeschakelde zesbak.

Een primeur op de Ferrari California is de toepassing van directe inspuiting. Nooit eerder werd deze techniek gebruikt op een krachtbron uit Maranello. De V8 genereert een vermogen van 460 pk. Ferrari bouwt op jaarbasis tussen de 2.500 en 2.800 exemplaren van de California. De vraag is echter nog veel groter. De wachttijd is inmiddels opgelopen tot ruim anderhalf jaar.