Het eerste teaserbeeld van de Tesla S, de elektrisch aangedreven sedan van het Amerikaanse merk, zwerft over het internet. Veel valt er nog niet te zien, alleen een deel van de achterzijde komt onder het doek vandaan.

De Tesla elektrisch aangedreven sedan laat nog wel even op zich wachten, voor 2011 hoeven we de milieuvriendelijke auto niet te verwachten. De S wordt het tweede model van Tesla, na de Roadster waarvan ondertussen de eerste exemplaren rond rijden in Amerika.

De elektrotechniek in de grote sedan zal in grote lijnen overeenkomen met die in de Roadster. De elektromotor kan 13.000 toeren per minuut draaien en laat de sportwagen in 3,9 seconden naar 100 km/u sprinten. Als de S in 2011 komt dan heeft deze waarschijnlijk lithium-ion accu’s aan boord, die efficiënter zijn dan de huidige generatie accu’s.

Met de Roadster was Tesla de eerste fabrikant die met een volledig elektrisch aangedreven sportauto op de markt kwam. De verkoopstart was succesvol maar al snel nam de vraag naar de dure Roadster af vanwege de kredietcrisis. Vandaar dat het merk de introductie van de sedan uitstelt, wat als gevolg heeft dat dit model – in tegenstelling tot de Roadster – in 2011 al direct vele concurrenten op zijn pad treft.