Infiniti FX35

Infiniti opent begin volgend jaar weliswaar twee officiële vestigingen in Nederland, dat wil niet zeggen dat het grijze circuit direct de handdoek in de ring werpt. Pietersen US Carcenter levert bijvoorbeeld nu al de nieuwe FX.

Pietersen importeert voornamelijk Amerikaanse modellen, die niet officieel worden geleverd in Nederland. De Infiniti FX is een uitzondering. Het is een Japans model, hoewel de auto’s uit de Verenigde Staten worden gehaald, en het model zal wel degelijk via de officiële importeur naar Nederland worden gehaald. Pietersen biedt echter niet de Europese versie aan, maar de Amerikaanse uitvoering met de 303 pk sterke 3,5-liter V6 motor. Infiniti zal de FX in Europa leveren met een 3,7-liter V6 of 5,0-liter V8.

De Infiniti FX is via Pietersen verkrijgbaar vanaf 71.890 euro. De motor is gekoppeld aan een zeventraps automatische transmissie. De vierwielaangedreven crossover is onder meer uitgerust met adaptieve vering, cruise control en 18-inch wielen. Tegen meerprijs zijn 20-inch wielen beschikbaar. Ook een multimediapakket behoort tot de opties. Dat bestaat uit een Bose geluidsinstallatie, inclusief elf speakers en 8-inch touchscreen in de middenconsole.