Ford onthult pas volgend jaar het uiterlijk van de nieuwe Mustang maar brengt nu al vast een paar teasers naar buiten. En daar blijft het bij, want elke vorm van toelichting ontbreekt helaas.

We zullen dus zelf moeten gissen naar de motoren die onder de lange kap komen te liggen. Het is niet geheel ondenkbaar dat er in de nieuwe generatie Mustang geen V8 meer komt te liggen, maar alleen V6 (turbo-)motoren. Voor de echte die-hards komt er ongetwijfeld weer een Shelby GT die wel acht cilinders heeft.

Uit het summiere beeld kunnen we opmaken dat de Mustang nieuwe lichtmetalen wielen krijgt en een nog dikkere ‘onderlip’. Ook komt er weer een cabriolet, zoals op de tweede foto te zien is. De huidige Mustang Convertible loopt pas sinds 2005 mee. De ontwikkelingen rondom de nieuwe Mustang zijn te volgen op een speciale website.

De introductie van het nieuwe model vindt pas begin volgend jaar plaats, hij staat aan het begin van de zomer bij de Amerikaanse dealers. In Nederland is de Ford Mustang alleen via de grijze import verkrijgbaar, dat zal voor de nieuwe niet anders zijn.