Jaguar E-type

Jaguar lijkt serieuze plannen te hebben om op korte termijn de E-type weer tot leven te wekken. Onder het bewind van de nieuwe eigenaar Tata heeft het Britse merk diverse nieuwe typeaanduidingen laten vastleggen, waaronder de XE.

Naast de XE, wat de moderne variant van de E-type moet worden, heeft Jaguar de namen C-XE en C-XJ geregistreerd. De C geeft aan dat het om concept cars gaat. Dat betekent dat er naast een studiemodel van de nieuwe E-type ook een prototype van een nieuwe XJ op handen lijkt te zijn. Over de opvolger van de XJ doen al diverse verhalen de ronde. Zo zou Jaguar in navolging van de XF afstappen van de klassieke lijnen en kiezen voor een moderne belijning.

Met de comeback van de E-type wil Jaguar weer de directe strijd aangaan met de Porsche 911. Het enige dat tot nu toe bekend is over de XE is dat het model als coupé en als cabriolet op de markt zal verschijnen. Het is nog niet duidelijk wanneer we het studiemodel van de auto kunnen verwachten. Het eerstvolgende wapenfeit van Jaguar zal de presentatie van de XF-R zijn. Deze extra krachtige versie van de XF wordt mogelijk in Parijs al getoond.