Met het vernieuwen van de S-Klasse blijven de AMG-versies niet achter. Op de Duitse Mercedes-site zijn de eerste afbeeldingen uitgelekt, in de configurator van de S-Klasse.

Een enthousiaste ICT-er van Mercedes heeft de vernieuwde S-Klasse AMG al in de configurator gezet. Daardoor hebben we nu al de eerste beelden en informatie van de vernieuwde S Klasse AMG. Dat lijkt spectaculairder dan het is want de wijzigingen zijn minimaal.

De vernieuwde S krijgt weer twee AMG-modellen, de S63 met V8 en de S65 die een V12 onder motorkap heeft. Bij de 525 pk sterke V8 blijft alles bij het oude. De 6,2 liter motor laat de S63 in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De 6.0 V12 in de S65 kreeg enkele aanpassingen maar dat zijn vooral milieutechnische wijzigingen. De 0-100 sprint verloopt in 4,4 seconden, net als bij de S63 is de topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/u.

Uiterlijk zijn de aanpassingen ten opzichte van de huidige S AMG-modellen minimaal. De ondergrille is iets groter en de ronde mistlampen hebben plaatsgemaakt voor LED-stroken. Aan de achterkant valt eigenlijk alleen de gewijzigde diffussor op. De S63 AMG en S65 AMG debuteren op de Autoshow van Sjanghai en staan deze zomer bij de dealer.