De rij met schuldeisers bij de failliete importeur Kroymans wordt steeds langer. Nu meldt ook de belastingdienst zich, Kroymans heeft de BPM-belasting van verkochte nieuwe auto’s de afgelopen maanden niet afgedragen aan de staat.

De Telegraaf meldt dat de fiscus meer dan tien miljoen euro tegoed heeft van Kroymans. De BPM, de verplichte aanschafbelasting op nieuwe auto’s, is door de kopers van nieuwe auto’s betaald aan Kroymans maar het bedrijf heeft de ontvangen gelden nooit aan de staat overgemaakt.

Het hoofdkantoor van Kroymans hield tegen dat de BPM-inkomsten zouden worden betaald aan de belastingsdienst. Het bedrijf had het geld hard nodig om het langzaam afbrokkelende auto-imperium te redden. De claim van de belastingdienst komt bovenop de ruim 1,1 miljard schuld die Kroymans al had staan.

Ondertussen is het nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren met het importschap van de merken Alfa Romeo, Saab en Jaguar. Van sommige merken staan er flinke voorraden van inmiddels overjarige modellen, die zijn door Kroymans afgenomen van de fabrikant om het importschap veilig te stellen. Een eventueel nieuwe importeur wil niet met dergelijke voorraden worden opgescheept.