De Cadillac BLS is niet meer. De productie van de sedan en Wagon is in stilte gestopt, meldt De Telegraaf. De BLS is slechts drie-en-een-half jaar leverbaar geweest in Nederland.

De Cadillac BLS sterft aan een stille dood. De productie van de sedan en Wagon is al gestopt. De auto liep in Zweden van de band, naast de Saab 9-3 waarop hij technisch gebaseerd is. Het Amerikaanse merk ontwikkelde de sedan speciaal voor de Europese markt maar de auto werd een grote flop.

In 2003 startte Cadillac met de herpositionering van het merk in Europa. Een nieuwe Europese vestiging en nieuwe modellen moesten het luxemerk in Europa op de kaart zetten. De BLS speelde daarin een belangrijke rol, de voor Amerikaanse begrippen compacte sedan werd speciaal voor Europa ontwikkeld.

Het was de eerste Cadillac met turbodiesel en een Wagon-variant maakte de keuze voor de Europese koper compleet. Helaas liep het anders dan gepland. In vier jaar tijd produceerde Saab voor Cadillac bijna 7.500 exemplaren van de BLS. In de oorspronkelijke planning stond 10.000 stuks. Per jaar, welteverstaan.

Het faillissement van importeur Kroymans, die het merk in vele Europese landen vertegenwoordigde, heeft de situatie voor Cadillac in Europa alleen maar lastiger gemaakt. In de praktijk komt het erop neer dat het merk in veel landen niet meer officieel leverbaar is. Voor de liefhebbers gloort er hoop aan de horizon, onlangs werd bekend dat Cadillac werkt aan een nieuwe compacte sedan, dit keer ook voor de Amerikaanse markt.