Mini komt naar de IAA in Frankfurt met de zoveelste variatie op het thema Mini. Deze keer boetseerden de ontwerpers er een coupé-dak op. Het is voorlopig nog een conceptcar maar een toekomstige productieversie wordt niet uitgesloten.

Mini viert z’n vijftigjarige bestaan onder andere met deze Coupé Concept. Zó moet een Mini eruit zien nadat hij een koprol heeft gemaakt. De voorruit staat veel vlakker dan bij de hatchback en de gehele auto meet slechts 1,35 meter in de hoogte.

Het dak is uit aluminium vervaardigd zodat het gewicht zo laag mogelijk blijft. Ook het ontbreken van een achterbank levert een gewichtsbesparing op, in totaal zo’n tachtig tot negentig kilo. Onder de raamlijn is de Coupé nagenoeg identiek aan de hatchback.

Onder de motorkap ligt de 1.6 twinscroll turbomotor uit de Mini John Cooper Works. Dat betekent een vermogen van 211 pk en 260 Nm koppel. Wat de prestaties zijn meldt Mini niet maar vanwege het lagere gewicht kunnen we het nodige vuurwerk verwachten. Tenminste, áls Mini de Coupé ooit in productie neemt maar dat is nog even afwachten.