Infiniti presenteert de nieuwe M sedan op de autoshow van Los Angeles. De luxesedan komt volgend jaar voor het eerst naar Europa.

Infiniti heeft de M sedan na de eerste virtuele plaatjes eerder dit jaar nu officieel voorgesteld. De auto komt eerst in de Verenigde Staten op de markt, waar de M alweer aan de derde generatie toe is. Voor het eerst brengt Infiniti de sedan ook in Europa op de markt. Helaas duurt het nog tot september voordat de M37 in de Nederlandse showrooms staat.

Infiniti zet vooral in op een hoogwaardig en comfortabel interieur: “Dit is het best afgewerkte en ruimste interieur dat het merk ooit heeft ontworpen.” Een bijzondere optie is Active Noise Control. Dit systeem neutraliseert ongewenste rijgeluiden met de geluidsinstallatie, door geluidsgolven in tegengestelde richting af te geven. Vooral het motorgeluid zou hiermee gereduceerd worden. Met ‘Forest Air’ is het mogelijk om ‘de ambiance van het bos’ te creëren in het interieur. De met de hand afgewerkte houten accenten helpen daar vast aan mee.

Onder de motorkap ligt de bekende 3.7 V6 met 320 pk, later volgt nog een V6 diesel en een hybridevariant. De wegligging wordt met 4WAS, vierwielbesturing, naar een hoger plan getild. Standaard levert Infiniti de auto af op 18 inch lichtmetalen wielen. De overige uitrustingsspecificaties en de prijzen maakt het merk pas later bekend.