Voor haar twee topmodellen DBS en V12 Vantage brengt Aston Martin de Carbon Black Special Editions uit. Een goed gekozen naam, want de speciale uitvoeringen kenmerken zich door de kleur zwart en het gebruik van koolstofvezel.

Enkele Aston Martin DBS en V12 Vantage modellen hebben een make-over gekregen. Voor ongeveer 5 procent meerprijs worden de twee sportauto’s standaard uitgevoerd in Carbon Black. Aan de buitenkant gaat het om een nieuw gemengde metallic lakkleur, die met de hand wordt aangebracht – een klusje dat 50 uur per auto in beslag neemt. Daarnaast zijn er zwarte accenten zoals de deurdrempels en de 10-spaaks velgen.

In het interieur is rijk gestooid met Obsidian Black leder, pianolak-afwerking en contrasterende, zilverkleurige accenten. De Carbon Black Special Editions hebben lichtgewicht stoelen van koolstofvezel en kevlar. Ze leveren een besparing op van 17 kg op het totaalgewicht van de auto.

Speciaal voor de Carbon Black Editions geeft Aston Martin twee extra’s ‘cadeau’. Allereerst is een audiosysteem bij de prijs inbegrepen. Voor de DBS is dat een Bang & Olufsen Beosound DBS-systeem en voor de V12 Vantage een Aston Martin 700w Premium Audio System. Daarnaast krijgt de koper een gratis rij-opleiding om de sportauto ook op de racebaan te kunnen hanteren.

De Aston Martin DBS en V12 Carbon Black Special Editions zijn per direct te bestellen bij de erkende Aston Martin distributeurs. De exacte prijzen moeten nog vastgesteld worden. De levering staat gepland voor maart 2010.