Opel brengt van de Corsa, de huidige Astra Stationwagen en de Zafira een LPG-uitvoering op de markt. Het merk voorziet de modellen niet alleen van een autogasinstallatie maar past ook de motor aan op het gebruik van deze brandstof.

Opel voorziet drie modellen van een affabriek gasinstallatie. De Corsa 1.4 met 87 pk, de 115 pk sterke Astra Stationwagen 1.6 en de Opel Zafira 1.8 met 137 pk zijn vanaf nu met LPG-installatie te bestellen. Volgens Opel ligt de CO2-uitstoot daardoor tien tot twaalf procent lager dan bij de uitvoeringen die alleen op benzine lopen.

De gastank wordt bij de Astra Stationwagen, die volgend jaar wordt opgevolgd door een nieuw model, en de Corsa ingebouwd op de plek van het reservewiel. Bij de Zafira monteert Opel de gastank onder de vloer. Het merk past ook de motoren op enkele punten aan, zo worden er onder andere speciale kleppen gebruikt.

De Opel Corsa op LPG is er vanaf 16.895 euro, dat is een meerprijs van slechts 1.270 euro ten opzichte van de benzine-uitvoering, goedkoper dan een aftermarket-installatie. De Astra Stationwagen 1.6 LPG is er vanaf 22.895 euro en de Zafira 1.8 LPG staat voor minimaal 24.995 euro in de prijslijst.