Gumpert Apollo Speed

Het Duitse sportautomerk Gumpert presenteert op de Autosalon van Genève de Apollo Speed. Dit monster is de overtreffende trap van de Apollo-reeks: 0-100 km/u in drie seconden en een topsnelheid die ‘boven de 360 km/u’ ligt.

Na de Apollo Sport en Race introduceert Gumpert op de Autosalon van Genève de Apollo Speed. Het merk omschrijft de auto als een ‘Formule 1-sensatie voor op straat’. De prestaties spreken dat in ieder geval niet tegen. De auto schiet in drie seconden van 0 naar 100 km/u en in 8,9 seconden zit je op 200 km/u. De topsnelheid ligt volgens de Duiters boven de 360 km/u.

Een 4.2 V8 met twee turbo’s zorgt voor de aandrijving. De genoemde prestaties zijn die van de variant met 700 pk, het merk levert naar keuze ook een 650 of 800 pk sterke Speed. Met name naar de prestatiecijfers van die laatste zijn we erg benieuwd maar die geeft het merk nog niet vrij.

Qua vormgeving wijkt de auto af van de andere Apollo’s. Zo is de Speed lager en heeft hij andere achterlichten. Op de eerste teaser die Gumpert naar buiten brengt is te zien dat de auto een spectaculair uiterlijk heeft. Pas op de Autosalon van Genève gaat het doek eraf.