Suzuki stelt de komst van de grote sedan Kizashi voorlopig uit. De ontwikkeling van het model wordt voorlopig stilgezet, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. Het is niet de juiste tijd om een groot model in de markt te zetten, bovendien moet het merk bezuinigen.

Suzuki zou in 2010 met een grote sedan op de markt komen, in het zogenaamde D-segment. Dat is de klasse waar auto’s als de Volkswagen Passat en Toyota Avensis actief zijn. Met de Kizashi betreedt Suzuki een nieuwe markt, aangezien het merk op dit moment alleen kleine hatchbacks en SUV’s in het assortiment heeft.

Suzuki maakte het publiek al verschillende keren lekker met de Kizashi conceptcars, de meest recente Kizashi 3 geeft al een zeer duidelijke hint naar het uiteindelijke uiterlijk van de auto. De ontwikkeling bevindt zich op dit moment in een vergevorderd stadium maar toch besluit Suzuki tijdelijk de stekker eruit te trekken.

De Kizashi 3 is voorzien van een 3.6 V6 motor met 300 pk, met recht een ‘imagebuilder’. Het is alleen de vraag wat voor imago, aangezien downsizen de trend van dit moment is. Vanuit dat oogpunt is de beslissing van Suzuki te rechtvaardigen maar kostenbesparing lijkt de voornaamste reden van het besluit te zijn. Overigens heeft het merk de berichten nog niet bevestigd.