Suzuki onthult officieel de productieversie van de Kizashi sedan op de Autoshow van New York in april. Het merk ontkracht hiermee de berichten in de Japanse media, die maandag meldden dat de komst van de auto zou worden uitgesteld.

Suzuki reageert op het bericht van de Japanse krant Nikkei, die maandag schreef dat de Suzuki Kizashi later komt vanwege de economische crisis. Het Japanse merk onthult de productieversie op de Autoshow van New York, een jaar nadat de conceptcar Kizashi 3 op diezelfde show het levenslicht zag.

De Kizashi is qua uiterlijk een voorbode van de nieuwe grote sedan van het merk maar de naam staat nog niet vast. Wanneer de auto in de showroom staat maakt Suzuki pas bekend in april. Het tijdspad van de lancering hangt sterk af van de economische omstandigheden maar als alles volgens planning loopt staat de ‘Kizashi’ eind 2009 in de Amerikaanse showrooms.

Als de auto naar Europa komt, wat voorlopig nog niet is bevestigd, zal dat pas in 2010 zijn. De Amerikaanse roll-out heeft meer prioriteit omdat het gamma van Suzuki aan de andere kant van de plas een gatenkaas is. Samen met de comeback van de Swift in 2010 is de line-up van het Japanse merk weer compleet.