Chrysler presenteert op de Autoshow van Detroit de fraaie en innovatieve conceptcar 200C EV. Elektrische aandrijving en multimedia zijn de kernwoorden van de inzending van Chrysler in Detroit.

Chrysler steelt de show in Detroit met de bijzonder fraaie 200C EV. Niet alleen het design spreekt tot de verbeelding, ook de techniek is bijzonder. In de eerste plaats vanwege de elektrische aandrijving, de 200C is uitgerust met een 268 pk sterke elektromotor die wordt gevoed door lithium-ion accu’s.

De actieradius van de 200C EV is zestig kilometer, daarna kan een compacte verbrandingsmotor bijspringen of moet je de Chrysler opladen aan het stopcontact. De prestaties zijn heel behoorlijk, met een topsnelheid van 190 km/u en een 0-100 km/u sprint van zeven seconden. In principe is de 200C EV emissievrij te rijden, maar als je de actieradius wilt verlengen tot 640 kilometer dan moet de verbrandingsmotor bijspringen.

Het interieur is in meerdere opzichten bijzonder. Het begint al met de bekleding, die is gemaakt van gerecycled leder. Op het dashboard zijn geen schakelaars te vinden, alleen een groot touchscreen paneel. Er zit een computer in het dashboardkastje, waarop de passagier kan internetten en verbinding kan maken met de computer thuis.

Verder is het mogelijk om met de mobiele telefoon persoonlijke instellingen ‘door te geven’ aan de auto. Zo is er bijvoorbeeld een speciale ‘tienerstand’ waarbij een maximum snelheid en een maximale afstand vanaf huis ingeprogrammeerd kan worden.