De productie van de Cadillac XLR stopt waarschijnlijk nog dit jaar. Amerikaanse media melden dat de fabriek in Bowling Green, Kentucky, in 2009 de laatste XLR’s produceert. Een opvolger komt er niet.

De XLR was onder andere bedoeld als smaakmaker om Cadillac in Europa opnieuw in de markt te zetten. Helaas is de coupécabriolet nooit opgemerkt door het grote publiek. Zijn prijs, die riant boven de ton ligt, hielp ook niet mee maar ook de rijken der aarde lieten de XLR links liggen.

In 2003 startte de productie van de XLR in Bowling Green, in dezelfde fabriek waar de Corvette van de band loopt. Nu er een voortijdig einde komt aan de productie van de Cadillac moet een kwart van de personeelsleden vrezen voor zijn baan. Op dit moment ligt de fabriek stil vanwege de economische crisis, eind februari gaan de productielijnen weer open.

Wereldwijd verkocht Cadillac vorig jaar slechts 1.250 exemplaren, daar kan de schoorsteen niet van blijven roken. Voor zover bekend werden er in Nederland helemaal geen XLR’s geregistreerd. Er komt geen directe vervanger maar het merk lanceert binnenkort de CTS Coupé. Helaas loopt de komst van dit model als gevolg van de malaise bij moederbedrijf GM vertraging op.