In april deelde Chevrolet mee niet deel te nemen aan de autoshow in Frankfurt. Er moest bezuinigd worden voor de crisis en het merk had geen nieuwe modellen te showen. Maar het loopt anders.

Chevrolet heeft vandaag aangegeven terug te komen op de beslissing om niet deel te nemen aan de IAA 2009. “De zeer positieve ontwikkelingen in het eerste halfjaar en de vooruitblik op het tweede halfjaar hebben ons gesterkt in onze mening,” aldus Jürgen Keller, hoofd van Chevrolet Duitsland, in een verklaring om toch aanwezig te zijn op de ‘belangrijkste autobeurs ter wereld’. Het merk hoopt dat de IAA een verdere impuls geeft aan de Chevrolet-verkopen in 2009.

Het merk zal drie modellen meenemen. Allereerst is dat de Chevrolet Spark, die eind dit jaar de Matiz zal vervangen. Het vlotte ontwerp, waarmee definitief afscheid genomen wordt van het Daewoo-imago, werd eerder tentoongesteld op de Autosalon van Genève, begin dit jaar. Daarnaast showt Chevrolet de Cruze, die onlangs in de verkoop is gegaan, in Frankfurt.

Ook neemt het GM-merk drie stuks mee van de SUV Captiva. Deze mogen door beursbezoekers worden uitgetest op het parcours voor terreinwagens dat de IAA-organisator aanlegt. Want hoe belangrijk ook, zelfs de Frankfurter show moet het programma enigszins aanpassen vanwege de crisis. Wellicht dat de IAA daarmee ook nog de merken Nissan, Honda, Daihatsu en Mitsubishi kan overhalen toch aanwezig te zijn.