Avtovaz fabriek

De recessie slaat hard toe in Rusland en dat heeft hevige gevolgen voor de grootste autobouwer in het land. Avtovaz, het moederbedrijf van Lada, sluit een maand de fabriek om te voorkomen dat de voorraad onverkochte auto’s nog verder groeit.

Automotive News meldt dat de Avtovaz-fabriek in Rusland een maand lang op slot gaat. Het is de op een na grootste autofabriek ter wereld. De medewerkers worden naar huis gestuurd en krijgen tweederde van hun salaris doorbetaald. Op deze manier hoopt het bedrijf te voorkomen dat er gedwongen ontslagen vallen.

Een maand lang lopen er geen Lada’s Niva, 110, Kalina, Priora en Samara van de band. Vanaf september wordt de productie waarschijnlijk omlaag geschroefd naar een twintig-urige werkweek. Het management van de Russische autobouwer bekijkt komende maand of deze maatregel nodig is.

De recessie slaat hard toe in Rusland. Analisten verwachten dat de totale autoverkopen in Rusland met vijftig procent instorten. Voor de Nederlandse markt heeft de fabriekssluiting geen gevolgen, er werden dit jaar tot nu toe slechts vijf Lada’s verkocht in ons land.