Opel fabriek Antwerpen

Sluiting dreigt voor de Opel-fabriek in Antwerpen. De twee overgebleven overnamekandidaten voor Opel, toeleverancier Magna en investeringsmaatschappij RHJ, willen de fabriek in België niet langer behouden.

Nu de overnamestrijd op z’n eind lijkt te komen kan er naar de toekomst worden gekeken. Er zijn nog twee kandidaten in de race om Opel over te nemen, Magna en RHJ International. Beide kandidaten gaan de komende weken om tafel met General Motors en de Duitse overheid om hun plannen nader toe te lichten.

De Antwerpse fabriek van Opel lijkt het kind van de rekening te worden. De productiefaciliteit, die in 1924 werd opgericht, moet waarschijnlijk de deuren sluiten onder de nieuwe eigenaar. Opel moet afslanken om in de toekomst zwarte cijfers te kunnen schrijven.

De sluiting van Antwerpen lijkt echter niet gedreven door economische motieven maar door politieke. Omdat de Duitse overheid investeert in Opel wil het zo veel mogelijk banen behouden in Duitsland, de overnamekandidaten willen daarom geen fabrieken sluiten in het land. De Belgische regering gaat de Europese Commissie aanschrijven om de zaak te onderzoeken.