Suzuki Kizashi

Hij is officieel en heet Kizashi: de nieuwe sportsedan van Suzuki waarmee het merk de weg omhoog inslaat. Suzuki brengt de auto eerst in Amerika op de markt, later volgt Europa pas.

Suzuki heeft de Kizashi officieel onthuld, nadat gisteren al de eerste foto’s uitlekten. Het Japanse merk wil met de Kizashi laten zien dat het niet alleen motoren en kleine autootjes kan bouwen. De Kizashi is een sportsedan die een nieuwe kant van het merk moet laten zien.

Volgens Suzuki combineert de Kizashi Japanse kwaliteit met Europese flair. De auto is uitvoerig getest op Europese wegen. Toch moet Europa nog even wachten op het nieuwe model. Hij komt in deze winter eerst in Amerika op de markt met slechts een motor, een 2.4 viercilinder. Later volgt er nog een hybride-versie.

Vierwielaandrijving is een optie en een CVT-automaat ook. Standaard krijgt de Kizashi een handgeschakelde zesbak mee om de sportiviteit van het model te benadrukken. Dat doet het merk ook door standaard sportstoelen in het interieur te monteren. De Kizashi wordt gebouwd in een splinternieuwe fabriek in het Japanse Sagara.