De Audi A3 profiteert van de nieuwe 1.6 TDI van de Volkswagen Groep. De A3 1.6 TDI is standaard voorzien van start/stop-systeem, heeft een groen energielabel A en valt in de twintig procent bijtellingscategorie.

Audi levert vanaf deze maand de nieuwe 1.6 TDI met commonrailtechniek in de A3. De CO2-uitstoot van de driedeurs bedraagt met deze nieuwe motor slechts 109 g/km, de Sportback en Cabriolet stoten een paar gram meer uit. Alle drie de uitvoeringen komen in aanmerking voor twintig procent bijtelling en hebben een energielabel A.

De 1.6 TDI heeft 105 pk waarmee de A3 een topsnelheid van 194 km/u bereikt. De sprint van 0-100 km/u duurt 11,4 seconden en het verbruik van de dieselmotor komt op 4,1 l/100 km (1 op 24,3). Standaard krijgt de A3 met deze motor een handgeschakelde vijfversnellingsbak mee.

Audi levert elke A3 1.6 TDI met start/stop-systeem waardoor het opgegeven brandstofverbruik laag wordt gehouden. Ook het recuperatiesysteem zorgt daarvoor, volgens Audi bespaart het zo’n drie procent. Het systeem zorgt ervoor dat de remenergie wordt omgezet in elektriciteit waardoor de generator wordt ontlast. De A3 TDI staat deze maand in showroom, de prijzen maakt Audi zeer binnenkort bekend.