‘Ford heeft geen overheidssteun nodig en is in 2011 weer een winstgevend bedrijf’. Dat zei topman Alan Mulally tijdens een ontmoeting met de aandeelhouders. Het concern dankt z’n relatief gezonde situatie aan de onlangs afgeronde reorganisatie.

Ford-topman Alan Mulally gelooft dat zijn bedrijf in 2011 weer winstgevend zal zijn. Ford heeft geen staatssteun nodig van de Amerikaanse overheid om de crisis te overleven. Mullaly gelooft zelfs dat Ford beter uit de crisis zal komen. Het concern startte al met een reorganisatie voordat de crisis begon en plukt daar nu de vruchten van.

“Onze liquiditeit is goed, er ligt een deugdelijk productplan op tafel en onze herstructurering ligt in lijn met dat productplan. Nu moeten we alleen nog maar deze koers zien vast te houden. We zijn er zeker van dat we de crisis zullen overleven,” aldus de Ford-topman.

In de afgelopen drie jaar draaide Ford in totaal 30 miljard dollar verlies, inclusief een recordverlies van 14,7 miljard dollar vorig jaar. Het concern gaf al eerder aan dat bij een succesvolle verkoop van dochter Volvo er geen overheidssteun nodig is. Die verkoop verloopt echter moeizaam maar moet binnen enkele weken worden afgerond.