Think City

Vanaf deze zomer zet het Universitair Medisch Centrum Groningen de Think City in als ondersteuningsambulance. De proef met de volledig elektrisch aangedreven ambulance start in Drenthe en op Terschelling.

Het UMCG, het Universitair Medisch Centrum in Groningen, start deze zomer als proef met twee elektrisch aangedreven ambulances. Het ziekenhuis zet de Think City in, die onlangs een Europese typegoedkeuring kreeg. Doordat de auto volledig op elektriciteit rijdt stoot hij geen CO2 uit.

De Think City wordt voorzien van de bekende gele kleur en striping die andere ambulances ook dragen. Ook krijgt de City zwaailichten en sirenes aan boord, net als de benodigde apparatuur. Het kleine autootje is niet groot genoeg om slachtoffers in te vervoeren en doet daarom alleen dienst als ondersteuningsvoertuig.

De Think City ambulance heeft wel wat beperkingen, zoals de actieradius van slechts 180 km en de topsnelheid van 100 km/u. Dat is echter geen belemmering voor de ambulancedienst op Terschelling en in Drenthe, waar de twee exemplaren worden ingezet. De afstanden zijn klein en op de meeste wegen geldt een maximum snelheid van 80 km/u.