BMW komt binnen twaalf maanden met een derde hybridemodel. Dat heeft projectleider Peter Tuennermann tegen het Britse tijdschrift Autocar bevestigd.

BMW brengt de komende jaren meer hybridemodellen op de markt. Op dit moment is er alleen van de X6 en 7-serie een variant met elektromotor. Het merk maakt daarbij gebruik van verschillende systemen, mild hybrid en full hybrid. Bij dat laatste systeem is het mogelijk om kortstondig volledig op elektriciteit te rijden.

Volgens Tuennermann zijn niet alle modellen geschikt voor een ombouw naar een volledig hybridesysteem. De 3-, 5-, en 7-serie zijn geschikter voor een mild-hybrid variant. De ombouw is goedkoper en eenvoudiger realiseren waardoor het merk gebruik kan maken van moderne lithium-ion batterijen.

De SUV’s van het merk komen in aanmerking voor full-hybrid-variant. BMW maakt bij de volwaardige hybrides nog geen gebruik van lithium-ion accu’s om de kosten te drukken. Welk model als eerste met een hybride aandrijflijn komt na de 7-serie en X6 wilde Tuennermann niet zeggen, evenmin of er een hybridemodel met dieselmotor komt.