Ford Fusion

Ford legt op dit moment de laatste hand aan de opvolger van de Fusion. De compacte MPV krijgt op termijn de beschikking over hybridetechniek en een compacte driecilinder. Dat meldt het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport.

De inmiddels bejaarde Fusion snakt naar een opvolger. De vierkant vormgegeven MPV is nog gebaseerd op het vorige model Fiesta en kan geen potten meer breken in z’n segment. Volgend jaar komt eindelijk de aflossing in de vorm van de B-Max. Uiteraard krijgt de compacte MPV een geheel nieuw Kinetic-design, met veel trekjes van de nieuwe C-Max en Fiesta.

Belangrijker is echter de techniek waarover de B-max de beschikking krijgt. In 2011 komt er een hybride-uitvoering van de compacte MPV, gevolgd door een volledig elektrisch aangedreven versie. Een jaar later introduceert het merk een nieuwe driecilindermotor met turbo, die een vermogen produceert van zo’n 110 pk. De MPV van Ford zal in Roemenië van de band lopen.

De B-Max krijgt te maken met zware concurrentie. De Citroën C3 Picasso is dit jaar gelanceerd, de Kia Venga komt binnenkort op de markt en volgend jaar verschijnt de nieuwe Opel Meriva.