Volkswagen heeft de prijs van de snelle Scirocco R bekend gemaakt: 43.690 euro. Dat is exact evenveel als de Golf R maar die heeft wel iets meer vermogen.

Het wordt moeilijk kiezen in de Volkswagen-showroom. Daar komt nu naast de Golf R de Scirocco R te staan. Van die laatste is nu ook de prijs bekend: 43.690 euro en in combinatie met DSG-automaat 45.890 euro. De snelle coupé is daarmee exact even duur als zijn hatchback-broertje.

De Scirocco R heeft 265 pk, sprint in precies 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u. De CO2-uitstoot bedraagt 189 g/km. De Golf R heeft 5 pk meer en sprint een halve seconde sneller naar de ‘100’. Bovendien heeft de Golf een moderner interieur maar oogt de Scirocco van buiten weer veel spannender.

De uitrusting van de Scirocco R is gebaseerd op het hoogste uitrustingsniveau Highline, aangevuld met zaken als bi-xenon-verlichting en verwarmde voorstoelen. En natuurlijk de spectaculaire uitmonstering. Er is nog meer Scirocco-nieuws: de 2.0 TSI heeft vanaf nu 10 pk meer vermogen.