General Motors verhoogt zijn belang in de Koreaanse tak Daewoo. Door een uitbreiding van het bestaande aandelenpakket krijgt GM een belang van 70,1 procent in Daewoo.

GM DAT (Daewoo Auto en Technology) breidt het aandelenkapitaal uit met 412 miljoen dollar. Dat is nodig om de enorme schuldenlast van het Koreaanse merk te verminderen. Het aandeel van GM in Daewoo stijgt van 50,9 procent naar 70,1 procent.

General Motors was de enige aandeelhouder die de nieuwe aandelen wilde kopen. Suzuki, de Chinese autobouwer SAIC en een Koreaanse bank zijn de andere aandeelhouders, die nu hun belang in Daewoo kleiner zien worden.

“De beslissing van GM om haar belang in GM DAT te vergroten geeft het belang aan van onze Koreaanse business unit voor de wereldwijde activiteiten van GM,” zegt Nick Reilly, vice president van GM. “GM DAT zal wereldwijd een belangrijke rol blijven spelen voor het succes van het nieuwe General Motors.” Daewoo heeft vijf fabrieken in Zuid-Korea waar Chevrolets voor meer dan honderd landen worden gebouwd. Het merk Daewoo wordt alleen nog gevoerd op de Koreaanse markt.