Hummer H2

De overname van Hummer door het Chinese bedrijf Tengzhong komt ernstig in gevaar nu de Chinese overheid voorlopig geen goedkeuring geeft. Tengzhong geeft de hoop niet op en wil het Amerikaanse automerk nog altijd graag inlijven.

De Chinese bouwmachinefabrikant Tengzhong zorgde enkele maanden geleden voor gefronste wenkbrauwen toen bekend werd dat het Hummer wilde overnemen van General Motors. De twee bedrijven tekenden een intentieverklaring maar de weg naar de daadwerkelijke overname is een lange.

De Chinese overheid, die haar goedkeuring moet geven, heeft ‘nee’ gezegd tegen de overname. Ze wil eerst meer detailinformatie voordat er een definitieve uitspraak komt. De voortekenen zijn echter niet gunstig. De Chinese overheid werkt aan de bewustwording bij bedrijven om de CO2 terug te dringen en Hummer past niet in dat beeld.

Als Tengzhong Hummer overneemt zou het de eerste keer sinds het begin van de crisis op de Amerikaanse automarkt zijn dat een Chinees bedrijf redding biedt. General Motors en Tengzhong maken niet bekend hoeveel geld met een eventuele overname gemoeid is.