Wiesmann MF5 Roadster

Wiesmann presenteert op de IAA in Frankfurt de MF5 Roadster. Het Duitse merk geeft nu alvast de eerste foto vrij waarop weinig verrassingen zijn te zien. De modellen van Wiesmann lijken nu eenmaal veel op elkaar dus alle tamtam die Wiesmann maakt rondom het MF5 Roadster lijkt een beetje overdreven.

Wiesmann is een klein Duits sportautomerk dat klassiek aandoende sportwagens bouwt. Het gamma bestaat momenteel uit de MF3, MF4 en MF5. Die eerste twee zijn er al als cabriolet dus het is geen verrassing dat Wiesmann nu ook de MF5 onthoofdt.

Op de enige foto die het merk vrijgeeft is te zien dat er enkele kleine aanpassingen zijn gedaan aan de achterzijde en we zien natuurlijk de cabriokap. Ook opvallend zijn de oranje lichtmetalen wielen. Zeldzaam is de MF5 Roadster wel, er worden slechts 55 exemplaren gebouwd.

Onder de motorkap ligt de bekende V10 van BMW, die ook in de M5 en M6 wordt gebruikt. Deze krachtbron produceert 507 pk en 520 Nm koppel waarmee de MF5 Roadster in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km sprint. Hij bereikt een topsnelheid van 310 km/u. Op de IAA in Frankfurt kunnen we MF5 Roadster van alle kanten bewonderen.