De Toyota iQ maakt de overstap naar de Verenigde Staten. De Japanners hebben de Amerikaanse iQ onthuld op de Autoshow van New York, die vandaag van start is gegaan.

De kleine Toyota iQ maakt de overstap naar het grote Amerika. De Japanners gaan het autootje onder de merknaam Scion verkopen, het jongerenmerk van Toyota in de V.S. De modelnaam iQ gebruikt Toyota ook in Amerika.

Toyota heeft de auto op enkele punten aangepast. De bumpers en grille zijn gewijzigd voor de Amerikanen. De koplampen en achterlichtunits kregen een donkere tint. Voor het dashboard maakt Toyota gebruikt van goedkopere materialen dan in de Europese versie.

Scion zet de iQ als lifestyle-auto in de markt met een rijke uitrusting, vooral op het gebied van veiligheid. De Amerikanen krijgen alleen de 1.3 benzinemotor met 98 pk, de 1.0 is te zwak voor Amerikaanse begrippen. Begin 2011 start de verkoop van het autootje, waarschijnlijk alleen in de grote steden. Op dit moment debuteert de Scion iQ op de autoshow van New York.