Volkswagen Touareg

De prijzen en specificaties waren al bekend en nu geeft Volkswagen een hele serie foto’s vrij van de nieuwe Touareg. Het Duitse merk laat de SUV buiten spelen in de schilderachtige Italiaanse streek Toscane.

De Volkswagen Touareg was het grote nieuws van het Duitse merk op de autosalon van Genève in maart, naast de nieuwe Sharan. De introductie van de MPV laat nog even op zich wachten, eerst is de beurt aan de SUV. De nieuwe Touareg staat in april al bij de dealer.

Het belangrijkste nieuws bij de Touareg is de komst van de hybride-uitvoering. Het is de eerste hybride van het Duitse merk. De Touareg Hybrid maakt in een klap een eind aan het bestaan van de V8- en W12-benzinemotoren en de V10-dieselmotor. Die uitvoeringen zijn niet meer van deze tijd, waarin grote SUV’s een milieuvervuilend imago meedragen.

In de Touareg Hybrid werken een 333 pk sterke V6 TSI en een elektromotor met omgerekend 47 pk samen. De hybride stoot 193 g/km CO2 uit en heeft elke 12,1 kilometer een liter benzine nodig. Tot 50 km/u kan de hybride volledig elektrisch rijden. De Hybrid heeft een vanafprijs van 95.790 euro. De prijzen van de ‘gewone’ uitvoeringen starten bij 73.090 euro.