Tesla Roadster

De productie van de Tesla Roadster is tot december 2011 gegarandeerd. Lotus heeft de overeenkomst voor de levering van platforms aan Amerikaanse fabrikant verlengd.

De toekomst van de Tesla Roadster is tot eind 2011 veilig gesteld. Lotus en Tesla hebben een oplossing gevonden voor het probleem dat was ontstaan door het aflopen van de productie van de donorauto van de Roadster, de Lotus Elise. Het voortbestaan van de elektrisch aangedreven Tesla Roadster zou daardoor in gevaar komen.

Lotus heeft de overeenkomst met Tesla verlengd tot eind 2011. Lotus levert na de productiestop van de Elise gedeeltelijk geassembleerde auto’s aan Tesla. In maart 2011 loopt de laatste Elise van de band. Na 2011 stopt ook de levering van Elise-platforms aan Tesla.

Met de oplossing van Lotus is Tesla nog altijd niet uit de brand. De opvolger van de Roadster komt niet eerder dan 2013. In 2012 komt wel de S, een elektrisch aangedreven sedan, maar de productie daarvan start pas in de tweede helft van dat jaar. Dat betekent dat Tesla ruim een half jaar zonder modellen zit.