Dodge stopt aan het eind van dit jaar met de productie van de Viper. Met de Final Edition neemt het Amerikaanse merk afscheid van de iconische sportauto.

De Dodge Viper SRT10 Final Edition komt in een gelimiteerde oplage van vijftig stuks op de markt. Daarvan verlaten twintig exemplaren de fabriek als coupé, achttien als Roadster en de overige twaalf exemplaren zijn uitgemonsterd als ACR – American Club Racing, het topmodel uit de Viper-reeks.

De Final Edition is uitgevoerd in zwarte en grijze tinten met rode accenten. Hetzelfde geldt voor het interieur, dat verder wordt voorzien van een plaquette met daarop het productienummer. Onder de motorkap ligt natuurlijk de bekende 8,4 liter grote V10 met 608 pk.

Het is niet bekend of er exemplaren van de Final Edition naar Nederland komen. Hier is alleen de Viper Roadster via het officiële kanaal verkrijgbaar. Wat er met de sportauto gaat gebeuren na 2010 is nog onduidelijk. Eigenlijk wilde Fiat, dat nu de leiding heeft bij Dodge, de stekker er eind vorig jaar al uittrekken. De verkoop van Viper als apart merk mislukte. De Connor Avenue-fabriek in Detroit produceert eind dit jaar voorlopig de laatste Viper en mag daarna alleen maar hopen op een vervolg.