Audi geeft de TT een bescheiden update. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe motor, de 2.0 TFSI met 211 pk die zowel de ‘oude’ 2.0 als de 3.2 vervangt.

De tweede generatie TT is al weer toe aan een facelift. Audi brengt enkele kleine wijzigingen aan het ontwerp van de Coupé en Roadster aan. Het meest in het oog springt de LED-dagrijverlichting onderin de koplampunits. De voorbumper heeft een nieuw ontwerp met grotere luchtinlaten en grille is voortaan uitgevoerd in hoogglans zwart.

Aan de achterkant valt vooral de grotere difussor op. Ook in het interieur blijven de wijzigingen beperkt, enkele nieuwe aluminium accenten maken het onderscheid met de huidige TT. De TTS en TT RS profiteren van dezelfde wijzigingen.

Het belangrijkste nieuws is de komst van de 2.0 TFSI, die we al kennen uit diverse andere producten. Deze turbomotor met 211 pk vervangt de oude 2.0 TFSI met 200 pk. De 3.2 verdwijnt helemaal uit het gamma. De TT sprint in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u met de 2.0 TFSI en bereikt een topsnelheid van 245 km/u. De auto verbruikt 6,6 liter benzine per 100 kilometer (1 op 15,1) en stoot 154 g/km CO2 uit. De 1.8 TSI en 2.0 TDI blijven onveranderd leverbaar. De vernieuwde Audi TT staat in juli in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.